joi, 29 mai 2008

De ce?

O simpla intrebare si totusi de ce oare nu putem avea tot ceea ce ne dorim atunci cand ne dorim? De ce suntem pusi de multe ori in situatia de a fi neputinciosi? De ce nu putem ajuta pe cineva atunci cand chiar simtim si dorim acest lucru? De ce iubirea e trecatoare? De ce totul se bazeaza astazi numai pe aparente si impresii gresite?
De ce exista oameni saraci si oameni bogati? De ce exista ura si dispret? De ce nu poti sa faci niciodata ceva cu adevarat maret? De ce nu ne ajuta nimeni atunci cand suntem in o situatie dificila? De ce atunci cand primim un pumn, oferim la schimb alti doi pumni? De ce trebuie sa bem si sa fumam? De ce trebuie sa existe droguri? De ce nu incercam sa fim mai buni?
De ce oare tot ceea ce se-ntampla in jurul nostru ne afecteaza mai mult sau mai putin? De ce daca spui cuiva ceea ce simti esti luat in ras? De ce daca vrei sa oferi ajutor si sprijin cuiva, nu esti lasat? De ce esti considerat nebun daca vrei sa faci ceva neobisnuit? De ce trebuie sa ne lasam condusi de niste prosti? De ce trebuie sa ne ghidam toata viata dupa niste reguli? De ce nu putem fi sinceri? De ce trebuie sa ii mintim pe altii? De ce trebuie sa ne mintim pe noi insine? De ce suntem priviti cu admiratie si ura? De ce sunt oamenii rai? De ce nu pot fi toti oamenii buni? De ce avem interese ascunse?
De ce nu dam o moneda copilului care cerseste la semafor? De ce ii desconsideram pe cei ce apartin de alte religii si culte? De ce dupa ce cobori din BMW ii privesti pe toti ceilalti de sus? De ce doresti mai mult decat deja ai? De ce nu dai si altora din putinul tau? De ce trebuie sa ne ferim? De ce trebuie sa ne ascundem? De ce trebuie sa traim in niste custi cu 4 pereti? De ce injuram? De ce scuipam? De ce spunem “sa moara si capra vecinului” ? De ce cultivam prostia? De ce nu incercam pentru ca macar o zi sa fim mai buni? De ce nu incercam sa facem din fiecare zi, o sarbatoare?
De ce nu e Craciun in fiecare zi? De ce nu e Paste in fiecare zi? De ce nu e ziua ta in fiecare zi? De ce nu suntem in restul anului cum suntem in zilele enumerate mai sus? De ce mereu trebuie sa ne grabim? De ce vrem sa parem altceva decat ceea ce suntem cu adevarat? De ce trebuie sa suferim? De ce trebuie sa curga lacrimi? De ce trebuie sa existe razboaie? De ce nu putem comunica? De ce suntem condusi de bani? De ce apreciem “Surprize Surprize”? De ce atunci cand brusc esti peste ceilalti, toti vor sa fie prieteni cu tine?
De ce tot traim in viitor, in loc sa traim clipa? De ce vrem sa avem tot mai mult si tot mai mult fara a da nimic in schimb? De ce ne cumparam numai haine proaste pe care e scrisa o anumita firma? De ce nu ne gandim mai des si la ceilalti? De ce nu incercam sa ne cerem scuze atunci cand gresim? De ce nu suntem apreciati la adevarata noastra valoare? De ce calitatea unui om se rezuma doar la NOTELE obtinute la scoala? De ce in viata nu pornim toti cu sanse egale? De ce taiem copaci si “plantam” in locul lor betoane? De ce trebuie sa avem bani ca sa fim considerati “cineva”?
De ce vedem in ceilalti un potential adversar,in loc sa vedem un prieten? De ce trebuie sa existe fitze si prost gust? De ce nu putem sa ne exprimam liber? De ce nu avem un loc unde sa ne putem retrage si in care sa fim doar noi si gandurile noastre? De ce totul azi se bazeaza pe material? De ce ne zbatem atat, stiind ca totusi vom muri? De ce murim? De ce ne nastem? De ce traim? De ce nu stiu sa cant la chitara? De ce nu am vreun talent ascuns? De ce nu am un GTI? De ce stau la bloc? De ce ploua in week-end?
De ce iubesc mai mult decat ar trebui?

2 comentarii:

Anonim spunea...

La chitara poti sa inveti si acum, nu e niciodata prea tarziu. Si eu vreau sa ma apuc anul asta, am incercat pian, am facut o pauza, si anul asta vreau sa fac chitara. Te bagi?

Anonim spunea...

raspunsul e simplu...pt ca suntem oameni...raul e o parte din noi care desi il constientizam nu-l putem invinge pt ca sta in natura noastra....nici o societate in nici o perioada nu a fost lipsita de cantitatea de rau care exista dintotdeauna....binele exista de asemenea...interesant e ca in oameni cele doua nu se contrazic ci exista laolalta:-P