miercuri, 18 martie 2009

Poligamie,poliandrie...

     Poate cea mai buna afacere în ziua de azi este să inventezi,să creezi o nouă RELIGIE.Omul tânjeşte să se "nuanţeze" permanent,să ştie ce alţii nu vor şti niciodata(sau nu vor să ştie),să creadă în CINEVA sau CEVA.

Probabil ştii că Islamul permite unui bărbat să fie căsătorit cu mai multe femei în acelaşi timp(Poligamie),dar ţi-ai pus vreodata întrebarea: "Se poate şi invers?".Ei bine,reversul medaliei a fost şi este practicat de oameni,o femeie poate fi căsătorită cu mai mulţi bărbaţi în acelaşi timp.Această posibilitate poartă numele de Poliandrie şi a fost din cele mai vechi timpuri criticată(de sumerieni,evrei,chiar şi de mormoni) ,cu toate acestea se practică în unele triburi din Columbia şi Brazilia(Zo'e),unde se consideră faptul că pentru a concepe un copil este nevoie de mai mulţi bărbaţi,fiecare contribuind cu o anumite calităţi.Această perspectivă se aseamănă mai mult cu ansamblarea unui robot,fiecare işi aduce câte o piesă de acasă,nu? :)  În unele părţi din Mongolia este cunoscută poliandria fraternă,date fiind condiţiile vitrege  şi numărul mic de femei,acestea din urmă se pot căsători cu mai mulţi bărbaţi,de regulă aceştia fiind fraţi.Trecând peste aceste exemple,mă gândeam dacă o astfel de religie care ar permite poliandria ar avea destui adepţi,dacă DA, cu siguranţă s-ar îmbogăţi peste noapte cel care o va "teoretiza" .

Dat fiind faptul că emanciparea femeii este într-o continuă ascensiune,cum ar fi să vedeţi o femeie cu doi soţi? Eu unul...aş compătimi-o! :)

P.S Sunt Creştin Ortodox :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ar putea specula ceva cine ar crie despre asa ceva....cu siguranta o femeie ca nah ar fi vorba de feminism nu?

Anonim spunea...

Poliandria cat si poligamia le consider pacat, denaturare si imoralitate. Dumnezeu a lasat un barbat sa se casatoreasca cu o singura femeie. Asta este singura relatie admisa si normala din punctul de vedere al unui crestin ortodox.