joi, 28 octombrie 2010

Protestul vesel

                                                      

Nu voi spune „i’m back” pentru că nu ştiu dacă am revenit cu adevărat sau cât voi mai scrie pe blog, aşa că am decis să las faptele să vorbească, în cazul de faţă...articolele. J

Povestea acestui articol începe undeva în România, în vecinătatea Mioriţei, unde sora ei vitregă, împreuna cu adepţii ei au pus bazele gândirii de turmă şi s-au preocupat să răspândească acest fenomen din pajişte în pajişte, de la cioban la cioban.

Anii au trecut, gândirea de turmă alături de impulsivitate, naivitate şi de ce nu prostie pe stomacul gol ( şi zic gol pentru că nu au avut timp să mănânce de dimineaţă pentru că s-au grăbit să ia autocarele care duceau spre Bucureşti) s-au luat de mână şi sub îndrumarea „ciobanilor roşii” au pornit in ritm de salsa spre Piaţa Victoriei.

Întrucât un petec de iarbă costă, iar turma nu se deplasează degeaba, pentru suma de 50-100 de lei ( neimpozatibili, întrucât oile nu au carte de muncă), şi-au luat frumos iarba-n traistă şi s-au lăsat „mulse” de strigăte şi îndemnuri fără ecou în Piaţa Victoriei. Ciobanii roşii făceau cu mândrie fel şi fel de declaraţii la toiagul vorbitor ( microfonul) şi uite aşa, turma hipnotizată de clădirile care au mai mult de 2 etaje a stăbătut câmpia Bucureşti pentru a demonstra ca în colecţia Toamnă-Iarnă 2010, blana de oaie încă se mai poartă!

Din punct de vedere aristic, imaginea aceasta mi-au lăsat-o cei care s-au îngrămădit ca de obicei la a nu ştiu câta Revoluţie PSD-istă. Nu simpatizez niciun partid politic pentru că nu se promovează interesele unei populaţii prin politică, ci mai degrabă se împlinesc vise pentru o mână de oameni şi se fabrică vise pe bandă rulantă pentru restul populaţiei.

Mă aşteptam sincer să văd oameni supăraţi, nervoşi, trişti...spre surprinderea mea a fost altfel. Pe chipurile celor cu maiouri albastre ( Frăţia Inelului sau ce mai scria pe el) era o veselie de nedescris, bucuroşi poate ca vor avea ce să povestească acasă copiilor, că doar nu au plecat degeaba,nu?). Băieţii cu cărare pe mijloc, ţineau pancartele, zâmbitori şi în acelaşi timp cu o mireasmă de alcool învăluind atmosfera...cum altfel era să-şi facă un pic de curaj,nu?).

Unii dintre voi vor spune că au ieşit pentru a schimba ceva, problema se pune altfel, se doreşte o schimbare? Nu!  E acelaşi joc pentru putere, iar oaia..pardon omul e un simplu pion cărat pe străzi, în timp ce ciobănaşii îşi numără banii scoşi din mulsul lor. Tot ceea ce se încearcă nu face decât mai mult rău populaţiei, un guvern care stă să se clatine sub nenumăratele ameninţări ale Fantomei Comuniste destabilizează moneda naţională şi de aici până la ascensiunea valorică a monedei Euro nu mai e mult.

Într-adevăr, PSD-ul a arătat că se pricepe la ceva...la turism. Astfel, doamnelor şi domnilor, puteţi călători gratuit (de oriunde găsiţi un sediu roşu) până în Bucureşţi şi mai aveţi bonus...şi bani de buzunar. Tentant, nu? Cu oferta asta sigur îi vom depăşi pe bulgari anul viitor pe litoral

2 comentarii:

Anonim spunea...

In ritmul asta cine mai are nevoie de brandul de tara a lui Udrea?...
O sa scapam de migratii de astea temporare cand o sa dea faliment PSD-ul...adica never ...:))

Unknown spunea...

bine ai revenit in peisaj
cat despre articol, carne de tun exista in tara asta cat sa-i miste astia pe 50 ron dintr-un colt in altul al tarii, fara prea mari probleme.
noi sa fim sanatosi