miercuri, 1 august 2007

Generatia Messenger(ep 1-status)

Nu m-am putut abtine prea mult timp si am zis sa scriu cate ceva despre messengeru asta de toate zilele...

Cred ca nu sunt singurul care atunci cand intra in casa prima data hop la PC si pe mess!Este un imbold care se stinge dupa ce ai citit offline'urile si ai mai frunzarit prin lista.Dar ce se intampla dupa?Pai...pe majoritatea nu-i prea baga nimeni in seama,o buna parte are status gen "Busy" "Not at my desk" sau  
 traditionalul tzaranesc nu`s.                     
Dar ce se ascunde in spatele unui asemenea status?La prima vedere ai spune..."Uite ce persoana ocupata!" dar realitatea este diferita. Cei care au statusuri din astea,cam 90% sunt doar niste persoane afabile,in cautare de afirmare care se subordoneaza valului de impresii existent in burg..in cazul de fatza,orasul-sat Bacau. Toti intra pe mess din dorinta de arata cat de mult nu sunt ei "Available".
Cam asta ar fi prima faza,dar de aici lucrurile degenereaza cumplit de comic.Spre exemplu..statusul gen "sunt in X/sunt la Y/plecat in Z,(sa zicem ca asta nu deranjeaza..dar fii atent ce urmeaza!) BEEP PE TEL".Ei bine...suntem in anul 2007,orice tzaran are telefon,chiar trebuie sa te lauzi si tu ca ai asa ceva? Din nou se poate sesiza genul arierat de persoana printr-un status ca cel de mai sus.Probabil sufera de neatentzie...sau au probleme pe acasa,dar in cazul asta mai bine nu mai stateau pe mess daca tot sunt plecatzi asa mult si inca o chestie,astia cu "beep pe tel" sunt de fapt niste "impresari"(oameni cu impresii in exprimare de blog cu tenta de Caragiale) care s-au saturat sa stea prin oras cu telefonul la ureche,mimand o convorbire minute in sir pentru a-si etala din nou pseudo-atentzia de care au parte.
Am mai aruncat in ochi prin lista...si vad status gen " text....DND" sau "DND..cu o exceptzie".Hai
da-tzi foc si stai intr'un picior :| e clar ca se contrazice,si e foarte clar ca nu e deranj in niciun fel.Daca tot e prost cu acte,sa-si puna pe status "Am relatii cu publicul intre orele x si y",pentru ca asa se procedeaza si in sanatorii,orele de vizita sunt limitate precum si cei vizitatzi :)
Scopul pentru care a fost creat Messengeru asta e pentru a facilita comunicarea,ori in cazul de fatza,purtatorii virusului "nu's" fac tocmai contrariul,astia nefiind nici agentzi FBI,nici directori de banci,drept urmare chiar nu au ocupatie,dar prefera sa caute satisfactii in impresii atat de shterse.
Se pare ca fara status esti un nimeni pe mess,de aceea multe pipitze sau gigoletzi se afiseaza cu fel de fel de mesaje,poezii,versuri,pe care oricum le schimba din 10 in 10 minute,dar in viziunea lor acest lucru denota o vasta inteligentza si imaginatie,in cazul asta nu'i de mirare ca sunt atatea formatzii de doi bani :) Micii interpretzi se nasc totusi aici pe mess din cate vad :o .
Din fericire apogeul nu este inca atins in cazul statusurilor,adevarul va demasca prostia in momentul in care vor aparea statusuri de genul "DND..sunt pe mess!"
                                                                                                    
              Ne auzim si maine pentru episodul 2!
                                                            

15 comentarii:

Andreea spunea...

domnule care nu te-ai putut abtine si ai scris despre mess, foarte dragutza abordarea ta.
Ceva ce noi, astia de pe mess, numim status se pare ca te inspira pt un articol de blog, care mie mi-a facut placere sa-l citesc iar fraza ta de final "dnd... sunt pe mess" e foarte tare .

Anonim spunea...

Dle BlackShad blogger .. esti foarte tare :))

Anonim spunea...

sa te venerez spunandu`ti " o doamne..ai dreptate cu toti fraierii astia?"...sau sa recunosc...k uneori...si eu ma numar printre ei... Ai dreptate...asha e viata...se bazeaza p efectul d turma... si ma resemnez sa fiu una din multele oitze:)

piky spunea...

ce-i corect e corect...statusu pe mess spune multe despre o persoana..:D toti vor sa arate ca sunt"cineva:>" eu recunosc.."vb cam mult la tel":)))ce sa faci ..fiecare cu piticii lui...:-j

Anonim spunea...

ca sa nu mai zic de statusurile:
brb pana la mada sa fac dush =))
eu unde stau la bucuresti etc =))
Respect.

Anonim spunea...

100% adevarat ... mai bine d atat nu se putea spune ... no further comment :)

MoshuXXL spunea...

ma omule ai PERFECTA DREPTATE...kestia e k nu stiu dak lumea baga la kp ceva dupa c citeste kestia asta..in fine;)).....prea tare remarca ta....ai o bere d la moshu

Volod spunea...

Foarte tare, frate!!! Intr-adevar, parca am fi generatia Messenger :P Are si parti bune messul asta, dar pt mine este unul dintre mancatorii de timp. Cica stau pe mess, asa, sa vad ce mesaje offline mai sunt si ma trezesc ca au trecut multe ore :)) Dar, incerc sa ma las, mai rarutz, ca-i mai dragutz ;)

Anonim spunea...

cred ca cel mai tare ma enerveaza toti 'filozofii' care au la status citate,poezii si cugetari de pe google din care oricum nu inteleg nimic dar si le pun ca sa para ei mari ideologi si ganditori la nemurirea sufletului.aceste specimene nu sunt in stare decat sa rezume viata in 2 cuvinte si sa creeze impresii

Anonim spunea...

Prea tare...si e adevarat !

Anonim spunea...

Ce ai scris este total adevarat si este o idee foarte bune ce ai facut tu....dar stii ce cred eu si tu esti unul dintre ei de stii toate aceste lucruri....fara suparare....bafta

Anonim spunea...

Doamne ca mare ti-e gradina, dar multi prosti ii sar gardul... Ce mi-a fost dat sa citesc... Dragul meu blogger, sublima ideea pe care ai expus-o, pacat ca lipseste cu desavarsire...si iti spun asta ca sa fiu in asentimentul tau (am observat ca l-ai invocat pe caragiale)... Interesant ce ai scris tu, insa dincolo de cuvintele tale si de judecata ta sarcastica imi dau seama ca si tu te incadrezi foarte bine in aceeasi categorie pe care te-ai gandit sa o critici. Esti molipsit cat se poate de tare de boala "messenger"... avand in vedere ca nu te poti abtine sa nu stalcesti slovele pe care sunt sigura ca le-ai invatat la scoala ("sh", "tz"). Si-apoi daca tu ai ajuns sa scrii despre asta, imi mai dau seama ca petreci foarte mult timp utilizand messengerul, timp pe care il dedici unei analize a statusurilor, oare pentru ca nu ai altceva mai bun de facut? Esti un pic patetic chiar, in incercarea ta de a dovedi ce? Ca messengerul uniformizeaza mintile? Ca messengerul e o modalitate de imbecilizare in masa? Iti dau un sfat... Gandeste-te daca nu cumva si tu ai fost prins in mreje si apoi indrazneste sa faci o critica... Si poate mai profunda si cu ceva mai multa greutate in substrat... Numai bine!

BlackShad spunea...

In sfarsit ceea ce vroiam sa vad,apogeul frustrarii a scris si la mine pe blog.Ma bucur ca ai aparut,interesanta reverberatie,dar se pare ca esti prea obtuz pentru a mai intelege unele lucruri :) Numai bine!

Unknown spunea...

Vreau sa va povestesc ceva amuzant, chiar daca e o deviere de la subiect. Am si eu o cunostinta care are hi5 si are o lista plina cu "citate" date de catre oameni mari ( gen Napoleon,Caragiale,Charles Dickens,Mihai Eminescu, etc.)Are si alte citate cam idioate.. de ex cele date de personajele din twilight :)).Stati ca nu e tot.
-----------------------------------Ce e cel mai culmea e ca pe langa toate citatele astea mai exista unul diferit de toate, suna cam asa :"E atat de simplu sa iubesti...chiar daca iubirea e complicata!" aveti onoarea de a ghici cine l-a scris....


chiar ea insasi :).

Anonim spunea...

invatat o multime